Iohannis: Avem un partid majoritar, care e declarat antieuropean

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Sunt foarte mulți politicieni care la Bruxelles au o abordare pro-europeană, iar când ajung la București dau vina pe UE pentru toate nereuşitele de acasă. Declarația aparține președintelui Klaus Iohannis, la lansarea noii sale cărți, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa".

”Constatăm un fenomen care nu ar trebui să existe, dar el există şi se datorează politicienilor. Foarte mulţi politicieni, până şi dintre cei pro-europeni, când discută în formate europene, la Bruxelles - e un fenomen general, nu suntem campioni nici măcar aici - sunt foarte entuziaşti, discută, rezolvă probleme, au o abordare pro-europeană. Pe urmă, se duc acasă în campanie electorală şi, ce să vezi, încep să dea vina pe UE pentru toate nereuşitele de acasă. Foarte simplu! Avem şi noi un astfel de guvern şi un astfel de partid majoritar, care este declarat antieuropean, nemulţumit de ce se întâmplă la Bruxelles, cum suntem trataţi, ca şi cum problemele nostre ar fi fost create la Bruxelles, nu aici", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai susținut că euroscepticismul se răspândește exact din cauza acestor politicieni, care dau vina pe UE pentru propiile nereușite.

“Veştile bune nu prea aduc public, ci cele negative fac audienţă. Şi atunci, s-a vorbit foarte puţin despre reuşitele Uniunii, în schimb se apasă pedala acolo unde lucrurile merg prost. S-a discutat enorm despre Brexit. Dacă s-ar fi discutat 1%, 2% despre reuşitele Uniunii cât se discută despre nereuşite, atunci lucrurile ar fi fost echilibrate”, a mai spus Iohannis.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel