Iohannis: Alegerile locale se pot organiza în septembrie. Nu evenimentul în sine e problema, ci campania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
iohanni_vizita_cantacuzino_captura
iohanni_vizita_cantacuzino_captura

​Președintele Klaus Iohannis susține că alegerile locale se pot organiza în septembrie, dacă se respectă regulile de protecție. El a precizat că problema nu este procesul în sine, ci campania electorală care, de această dată, nu se va mai desfășura în mod tradițional.

 

„După părerea mea, alegerile locale se pot organiza în septembrie dacă respectăm niște norme. Dacă se va organiza referendum (referendumul Fără penali în funcții publice), vom vedea. Nu evenimentul în sine e problema, ci campania. Vom avea campanii mai degrabă în online și pe TV. E o provocare și pentru politicieni, dar procesul de votare în sine se poate organiza, dacă se respectă toate normele. Situația în care ne aflăm este îngrijorătoare. Dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, putem reveni la măsuri mai restrictive. Eu nu îmi doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare. Este destul de greu de imaginat acum cum ar arăta o nouă fază de relaxare“, mai spus preşedintele României.

Azi, Klaus Iohannis a făcut declarații la 'Institutul Cantacuzino' din Capitală, după numărul record de cazuri COVID-19 înregistrate miercuri în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel