Iohannis a convocat CSAT pentru marți: măsurile pentru gestionarea unui eventual flux de migranţi - pe ordinea de zi

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care va avea loc la Palatul Cotroceni, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care este programată la ora 12,00, sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţiile privind situaţia de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi implicaţiile pentru România şi măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiaţi/persoane strămutate pe teritoriul naţional, în contextul securitar internaţional.

Administraţia Prezidenţială precizează că în cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

Iohannis a convocat CSAT pentru marți



O şedinţă a CSAT a avut loc şi joi, având ca temă implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul şedinţei de joi, şeful statului a afirmat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranţa lor.


"Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale", a spus preşedintele Iohannis.

De asemenea, el a subliniat că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina. 

Așa arată RoOmenia: Românii se mobilizează pe Facebook pentru a găzdui în casele lor refugiați din Ucraina

 

Invazia trupelor ruse în Ucraina nu i-a lăsat pe români indiferenți. Pe lângă nenumăratele mesaje de încurajare postate pe rețelele de socializare, oamenii se oferă să găzduiască refugiați din Ucraina. În timp ce unii pun la dispoziție casele lor de la țară, alții oferă o simplă cameră în apartamentele în care locuiesc. 

Românii se mobilizează pe grupurile de Facebook pentru a găzdui în casele lor refugiați din Ucraina. În ultimele 24 de ore, mii de ucraineni au luat cu asalt granițele României pentru a încerca să scape din țara aflată în război. Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat.

Imaginile nu i-au lăsat indiferenți pe unii dintre români, care au început să posteze mesaje pe grupul de Facebook "Voluntari în Europa" prin intermediul cărora oferă cazare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel