Invenția unui șofer, descoperită de polițiștii de frontieră: ce ascundea bărbatul un podeaua automobilului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Invenția unui șofer, descoperită de polițiștii de frontieră, ce ascundea bărbatul un podeaua automobilului. Sursa foto: Politia de frontiera
Invenția unui șofer, descoperită de polițiștii de frontieră, ce ascundea bărbatul un podeaua automobilului. Sursa foto: Politia de frontiera

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au depistat în trafic o mașină cu un locaș special amenajat în podeaua acesteia, în care șoferul a ascuns mai multe pachete cu țigări, în valoare de 16.000 lei.

Autoturismul, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instutuției, în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 27 octombrie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, ocazie cu care la ora 11.00, oamenii legii au oprit în trafic, pe raza localității Rădăuți, județul Suceava, un autoturism marca Mercedes-Benz, având aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Acesta era condus de un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră suceveni au constatat faptul că în podeaua autoturismului era un locaș special amenajat, în care se aflau ascunse mai multe pachete cu țigarete. S-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor din mijlocul de transport, a rezultat cantitatea de 1.365 pachete de ţigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de aproximativ 16.000 lei.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Vezi și:

 

Peste 192.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Mai mulți români, întorși din drum

 

În data de 28.10.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 192.400 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 53.000 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 103.287 de persoane, dintre care 8.096 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,68% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 28.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.696.358 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 64 de fapte ilegale (34 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 168.000 lei;

Nu s-a permis intrarea în ţară a 22 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel