Inundaţii în Belgia: 14 morţi. Rezidenţii, sfătuiţi să evite călătoriile

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video The Guardian
captura video The Guardian

Centrul pentru situaţii de urgenţă din Belgia a îndemnat locuitorii din sudul şi estul ţării să evite vineri toate călătoriile după ce bilanţul deceselor în urma nivelului crescut al apelor râurilor şi al viiturilor a ajuns la 14, informează Reuters.

Precipitaţiile au scăzut în intensitate după o săptămână de ploi abundente, dar mai multe comunităţi din diferite regiuni ale Belgiei privesc cu îngrijorare cum râul Meuse, care traversează oraşul Liege din estul Belgiei, continuă să crească ameninţând să se reverse.

În oraşul Maaseik, de la graniţa cu Olanda, nivelul râului Meuse a crescut peste zidul de protecţie şi s-a revărsat peste sacii cu nisip plasaţi deasupra.

Mai multe oraşe şi sate au fost deja afectate de inundaţii, inclusiv Pepinster, în apropiere de Liege, unde circa 10 case au fost distruse parţial sau total. Potrivit presei belgiene, bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 14 decese, alte patru persoane fiind date dispărute.

Centrul pentru situaţii de urgenţă, care coordonează eforturile de salvare împreună cu autorităţile regionale, au anunţat că multe drumuri sunt blocate sau periculoase.

Franţa, Luxemburg, Olanda, Austria şi Italia au pus la dispoziţie asistenţă şi personal, inclusiv echipe de intervenţie, ambarcaţiuni, elicoptere şi vehicule de teren.

Peste 20.000 de persoane din regiunea sudică Wallonia au rămas fără electricitate. Alţii au rămas fără apă curentă. Mii de rezidenţi au fost evacuaţi din zonele aflate la altitudine joasă.

Porţiuni extinse din reţeaua de cale ferată din sudul Belgiei au devenit neutilizabile, iar fragmente din şine au fost duse de ape. Serviciul trenurilor de mare viteză spre Germania a fost de asemenea suspendat, perturbările fiind aşteptate să continue şi sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel