Inundații devastatoare în Grecia. Mai mulți oameni au murit, printre care și un bebeluș (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Inundații devastoare în Insula Evia din Grecia. Cel puțin trei oameni au murit, printre care și un bebeluș de 8 luni, după ce șuvoaiele au făcut prăpăd în mai multe localități. Autoritățile din Republica Elenă avertizează că pericolul nu a trecut.

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia în weekend, au precizat duminică autorităţile, potrivit Reuters.

 

Puhoaiele au lovit cu putere în Insula Evia, iar presa locală din Grecia informează că peste 3.000 de case au fost inundate. Un bărbat de 86 de ani, soția lui de 85 precum și un copilaș din Politika, localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Atena, sunt printre victime.

 

Cantități uriașe de apă au căzut pe insulă în ultimele ore, volumul de pricipitații fiind mult prea mare pentru a putea fi preluat de sistemele de canalizare.

Oamenii s-au suit pe acoperișurile caselor

 

Pompierii greci au primit nu mai puțin de 139 de apeluri de urgență, dintre care 35 de la oameni panicați că au fost prinși în case de torenți. Autorităție au folosit inclusiv elicoptere la misiunile de salvare. Elisavet Serbanescu, o româncă din Chalkida, a reușit să filmeze o astfel de intervenție, anunță Observator.

 

Puhoaiele au lovit cu atât de mare putere, încât unii oameni s-au suit pe acoperișurile caselor, iar alții, surprinși pe stradă, s-au cățărat în arbori de măslin.

Inundațiile au făcut prăpăd la sud de Chalkida, în zona localităților Bourtzi și Lefkanti.

Furtuna este așteptată să piardă din putere în cursul acestei după-amiezi.

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

''Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum''



''Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit'', le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului.

''Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum'', a spus acesta.

Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia. Premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat să viziteze regiunea luni.

Un număr de 24 de persoane şi-au pierdut viaţa când viiturile au lovit oraşul Mandra, la vest de Atena, în noiembrie 2017, iar şapte oameni au fost ucişi într-o furtună produsă în nordul Greciei, în iulie 2019.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel