Întrebări REFERENDUM. Toni Greblă: „Iohannis încalcă decizia CCR”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat astăzi, la Antena3, faptul că președintele Klaus Iohannis ar încălca, cu acest referendum pe Justiție, „recomandărilor Comisiei de la Veneția, dar și a recentei decizii a CCR, care a recomandat ca cele două categorii de acțiuni, alegerile europarlamentare și referendumul, să nu se suprapună”.

„Prin decret a fost convocat pe 26 mai referendumul cu încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, dar și a recentei decizii a CCR, care a recomandat ca cele două categorii de acțiuni, alegerile europarlamentare și referendumul, să nu se suprapună, pentru că o să creeze confuzie în dezbaterea care ar trebui să aibă loc pentru fiecare acțiune în parte.

Citește și Întrebări REFERENDUM. Augustin Zegrean, mesaj după anunțul lui Iohannis. Trebuie MODIFICATĂ. Exclusiv

O a doua remarcă aș face-o vis-a-vis de inutilitatea acestui referendum care, prin întrebările puse, tinde la modificarea Constituției, astfel încât, dacă ar fi să mergem până la capăt, ar trebui să se organizeze un referendum acum cu aceste întrebări, să se modificat Constituția în Parlament și să fie supusă din nou referendumului, pentru ca ea să intre în vigoare, nu modificarea, ci revizuirea Constituției.

Citește și Referendum. Iohannis a făcut publice ÎNTREBĂRILE de pe 26 mai

O a treia remarcă pe care aș face-o este vis-a-vis de întrebările concrete. Aceeași Comisie de la Veneția a recomandat ca în cazul în care întrebările nu sunt suficient de clare sau creează confuzie, o instanță independentă ar trebui să se pronunțe asupra acestora", a punctat Toni Greblă la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel