Interlopii români din Mexic conduşi de „Rechinul” controlau politicienii şi poliţia. Câştigau 240 milioane de dolari pe an

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Interlopii români din Mexic conduşi de „Rechinul” controlau politicienii şi poliţia. Câştigau 240 milioane de dolari pe an
Interlopii români din Mexic conduşi de „Rechinul” controlau politicienii şi poliţia. Câştigau 240 milioane de dolari pe an

Banda de români din Cancun care fura zeci de milioane de dolari clonând cardurile turiștilor finanța o rețea de autorități și politicieni de rang înalt din Mexic.

Gruparea condusă de Florian Tudor, zis Rechinul, își asigura astfel liniștea pentru a acționa fără nici un obstacol. Încrengătura a ieșit la iveală în urma unei investigații jurnalistice potrivit căreia pe lista celor 79 de persoane cărora l-au fost înghețate conturile bancare săptămâna trecută se află foarte mulţi politicieni. Din cauza acestei operațiuni, peste 100 de turiști români au fost blocaţi câteva zile pe aeroportul din Cancun și nu li s-a permis intrarea în Mexic, deși aveau vacanțe plătite acolo.

Potrivit presei mexicane, Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi început să-şi ridice imperiul ilegal din Cancun încă din 2005, graţie sprijinului obţinut de la fostul guvernator al regiunii de la acea vreme. Încet-încet, i-ar fi cumpărat şi pe oamenii legii de la nivel local, care au închis astfel ochii la ilegalităţile comise de banda de români. Următorul pas a fost cumpărarea influenței la nivel înalt, în rândul politicienilor.

 

„Rechinul” a finanţat atât campania electorală din 2014 cât şi pe cea din 2018

 

„Conform raportului Departamentului de informații al Cabinetului Federal de Securitate, care a colaborat cu FBI și DEA (Administrația Națională Antidrog), privind modul în care centrul de operațiuni al mafiei române a ajuns să fie stabilit la Cancun, s-a concluzionat că asta a fost posibil datorită sprijinului primit de la o întreagă rețea de politicieni ai celor mai importante partide din Mexic dar şi de personaje locale precum foşti primari regionali, deputați, foști guvernatori dar și lideri ai mai multor altor mișcări. Cu toții au colaborat cu această mafie română pentru a permite grupării desfășurarea liberă și nestingherită în zonă și întemeierea astfel, în ultimii ani, a unei baze foarte puternice”, a declarat Jannet Lopez, jurnalistă Mileno Noticias, la Știrile PRO TV.

Zeci de aleşi locali, funcţionari publici, dar şi politicieni de la nivel central au acum conturile îngheţate ca urmare a „Operaţiunii Caraibe”, derulate săptămâna trecută de Autoritatea Financiară din Mexic. Toţi sunt bănuiţi că ar fi sprijinit gruparea infracţională a lui Florian Tudor şi că ar fi obţinut astfel, ilegal, importante sume de bani. Deocamdată, autorităţile mexicane nu au stabilit valoarea totală a sumelor de bani aflate în conturile blocate. Anchetatorii ştiu însă cum funcţiona reţeaua.

„Potrivit investigaţiei jurnaliştilor de la Milenio Noticias, reţeaua lui Florian Tudor zis Rechinul a finanţat atât campania electorală din 2014 cât şi pe cea din 2018. Gruparea devenise atât de puternică încât acţiona în 14 din cele 32 de state ale Mexicului. De aici, operaţiunile ilegale de sustragere a banilor de pe cardurile clonate au fost extinse în 15 ţări din întreaga lume”, a mai spus jurnalista citată. Şi astfel, interlopii reuşeau să facă peste 240 de milioane de dolari pe an.

Cu toate acestea, Florian Tudor susţine acum că este investitor imobiliar şi  a declarat mereu că este nevinovat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel