Inteligența artificială ar putea fi suficient de puternică pentru a "ucide mulți oameni" în doi ani, avertizează un consilier

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Inteligența artificială ar putea fi suficient de puternică pentru a "ucide mulți oameni" în doi ani, avertizează un consilier  / Foto: Unsplash
Inteligența artificială ar putea fi suficient de puternică pentru a "ucide mulți oameni" în doi ani, avertizează un consilier / Foto: Unsplash

Sistemele de inteligență artificială (AI) ar putea fi suficient de puternice pentru a "ucide mulți oameni" în doar doi ani, a avertizat consilierul tehnic al lui Rishi Sunak.

Matt Clifford, care îl ajută pe prim-ministru să înființeze grupul de lucru guvernamental pentru inteligență artificială, a declarat că factorii de decizie ar trebui să fie pregătiți pentru amenințări precum atacurile cibernetice sau crearea de arme biologice.

Sistemele de inteligență artificială (AI) ar putea fi suficient de puternice pentru a "ucide mulți oameni" în doar doi ani, a avertizat consilierul tehnic al lui Rishi Sunak.

 


Sistemele de inteligență artificială (AI) ar putea fi periculoase pentru oameni



El a avertizat că omenirea nu reușește să găsească o modalitate de a controla această tehnologie în expansiune, spunând pentru TalkTV: "Puteți avea amenințări cu adevărat foarte periculoase pentru oameni, care ar putea ucide mulți oameni, nu toți oamenii, pur și simplu de unde ne așteptăm ca modelele să fie peste doi ani.

Clifford, care prezidează Agenția guvernamentală pentru Cercetare Avansată și Inventică (Aria), a declarat că acest lucru "sună ca o intrigă de film", dar reprezintă o preocupare reală.

El a adăugat: "Dacă încercăm să creăm o inteligență artificială care este mai inteligentă decât oamenii și nu știm cum să o controlăm, atunci acest lucru va crea un potențial pentru tot felul de riscuri acum și în viitor - este corect ca acest lucru să fie foarte important pe agenda factorilor de decizie politică."

 

Inteligența artificială poate fi o forță copleșitoare pentru bine



Acest lucru vine în contextul în care Rishi Sunak este dornic să promoveze Marea Britanie ca un posibil centru pentru un viitor organism de reglementare global, după modelul organismului nuclear Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

Potrivit acestuia, ceea ce îl îngrijorează în legătură cu situația actuală este faptul că "oamenii care construiesc cele mai performante sisteme recunosc în mod liber că nu înțeleg exact cum se manifestă comportamentele pe care le au". Când a fost întrebat dacă acest lucru este "destul de terifiant", Clifford a răspuns: "Absolut".

Cu toate acestea, Clifford a spus că inteligența artificială are, de asemenea, potențialul de a fi o forță copleșitoare pentru bine - cu condiția să găsim modalități de a o controla. "Dacă merge bine ... ... vă puteți imagina IA vindecând boli, făcând economia mai productivă, ajutându-ne să ajungem la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel