Iohannis - Dăncilă, față în față în Parlamentul României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni astăzi cu premierul Viorica Dăncilă la Parlamentul României. Ambii demnitari participă la ședință solemnă care marchează 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

La eveniment sunt invitaţi și înalţi oficiali şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, membri ai Guvernului.

Parlamentarii urmează să semneze o declaraţie prin care se reafirmă ataşamentul faţă de principiile, valorile şi ţelurile NATO.

”Alăturarea României ca membru cu drepturi depline la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în 2004, constituie un reper fundamental al istoriei contemporane a României, confirmând apartenenţa la o comunitate fundamentată pe valori democratice, puternice legături transatlantice şi garanţii solide de securitate. Bilanţul celor 15 ani care au trecut de la acel moment evidenţiază deopotrivă valenţele euro-atlantice ale societăţii româneşti şi caracterul vizionar al demersului de aderare.

Cu sprijinul puternic al societăţii şi al întregii clase politice româneşti, aderarea la Alianţa Nord-Atlantică a deschis drumul  recâştigării locului şi rolului binemeritat într-o comunitate euroatlantică unită, liberă şi prosperă. Beneficiile acestei opţiuni sunt vizibile şi cuantificabile în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români: parcursul democratic, dezvoltarea economică, progresul social au fost favorizate de protecţia de securitate pe termen lung a NATO”, se arată în declaraţie.

 

România a aderat la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002, alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel