Înșelătorie în numele lui George Simion: Vom alege norocosul 500 pe Facebook. Veți primi bani de la noi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
inselatorie_george_simion
inselatorie_george_simion

O nouă escrocherie circulă în mediul online și aceasta este legată de liderul AUR George Simion. De fapt este vorba de un cont fals, făcut pe numele lui George Simion, prin intermediul căruia se promit mulți bani. Așadar, aveți grijă dacă primiți astfel de mesaje.

Înșelătoriile din mediul online i-au amploare. Escrocii se folosesc de identitatea unor persoane publice pentru a păcăli oamenii. De data aceasta este vorba de un cont fals de Facebook care îl copiază pe cel al liderului AUR, George Simion.

Prin intermediul acestuia se propune o sumă de bani, celor care vor face face anumite acțiuni. „În următoarele 24 de ore, vom alege norocosul 500 pe Facebook. Alegeți prima literă a numelui dvs. și banii pe care îi veți  primi de la noi corespund primei litere a numelui dvs. Acestea sunt date oficiale de la noi, nu o înșelătorie”, se spune în mesajul postat pe contul fals al liderului AUR.  „Distribuiși postarea mea în 5-7 grupuri de pe facebook. Aceasta este șansa ta de a câștiga. Banii vor fi trimiși în câteva minute de la primirea mesajului nostru. Nu ratați, poate este timpul să începeți. Dumnezeu să te binecuvânteze!! ”, se mai spune în mesajul postat pe contul fals al liderului AUR. 

2. inselatori... (inselatorie_george_simion_lider_aur.JPG)

Înşelătoria nu este una inventată în România, ci este adaptată, în alte ţări fiind folosită imaginea unor vedete locale. Este vorba despre pagini care conţin numele unei persoane publice și care promit donaţii de sute de milioane în schimbul reacţiilor la postările respective.  Astfel oamenii se înghesuie să reacţioneze, să comenteze şi chiar să dea Like paginii respective. În acest mod, paginile strâng sute de mii de Like-uri, iar apoi sunt vândute sau folosite pentru diverse afaceri, după ce numele le este schimbat.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel