INHGA: Cod galben de inundaţii și ceață. Ce județe sunt afectate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
INHGA: Cod galben de inundaţii și ceață. Ce județe sunt afectate / Foto: Unsplash
INHGA: Cod galben de inundaţii și ceață. Ce județe sunt afectate / Foto: Unsplash

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, ce vizează în orele următoare afluenţi ai Someşului Mare, de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Astfel, până la ora 12:00, va fi risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide, iar în secţiunile monitorizate hidrometric se pot înregistra depăşiri ale Cotei de atenţie/Faza I de apărare, pe râurile din bazinul hidrografic Someşul Mare - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Nepoş şi afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Nepoş (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud. 

 

Cod galben de ceaţă în zone din judeţele Braşov, Harghita şi Sibiu, marţi dimineaţa

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă, valabilă în mai multe zone din Transilvania, în ora următoare.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 9:00, în judeţele Braşov (localităţile: Făgăraş, Şinca, Mândra, Voila, Şercaia, Viştea, Ucea, Părău şi Beclean), Harghita (zona depresionară) şi Sibiu (la: Porumbacu de Jos, Arpaşu de Jos şi Cârţa) se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, conform Agerpres. 

 

Cod galben de caniculă în mai multe zone ale țării

 

Intervalul de valabilitate este cuprins între 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel