Îngrijitor român, căutat de polițiști în toată Italia după ce a furat 1.500 de euro de la bătrânul asistat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
masina_carabinieri
masina_carabinieri

Un român care lucra care lucrează ca îngrijitor în Italia este acuzat că a furat suma de 1.500 de euro de la angajatorul său. Românul a dispărut fără urmă, iar acum polițiștii îl caută peste tot. 

Un român în vârstă de 59 de ani este acuzat că a furat suma de 1.500 de euro de la batrânul cu dizabilități pe care îl îngrijea în Crema, provincia Cremona. Bărbatul a dispărut, iar acum este dat în urmărire de polițiști, relatează publicația La Provincia.

Potrivit oamenilor legii, îngrijitorul a fost angajat cu contract de muncă la începutul verii. Acesta ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a pensionarului italian și l-a convins să-i încredințeze cardul bancar. Cel care a observat lipsa sumelor de bani este administratorul desemnat al bunurilor bătrânului, care avea și el acces la conturile bancare ale acestuia.

Până când administratorul a mers să depună plângere la poliție, îngrijitorul român a dispărut pur și simplu, iar acum anchetatorii sunt pe urmele lui pentru a-l pune sub arest.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că în lunile august și septembrie au fost scoase diferite sume de la bancomat, folosind cardul bătrânului, dar fără cunoștința acestuia sau a administratorului desemnat. Acest lucru este ciudat și o dovadă incriminatorie, având în vedere faptul că îngrijitorul avea la dispoziție un alt card pentru a face cumpărăturile necesare pentru el și persoana asistată.

Paguba totală se ridica la 1.500 de euro. Parchetul de lângă Judecătoria din Cremona a înregistrat plângerea administratorului și a dispus reținerea îngrijitorului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel