Îngrijitoare româncă din Italia, acuzată că a bătut-o pe bătrână. Judecător: "E o înscenare a familiei. Nu e nimic adevărat"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O îngrijitoare româncă din Italia a trecut printr-un adevărat coșmar. După ce și-a cerut drepturile salariale de la familia bătrânei pe care a îngrijit-o timp de 6 ani, femeia s-a trezit în mijlocul unei înscenări, familia acuzând-o de violență.  

O româncă în vârstă de 60 de ani, rezidentă în localitatea italiană Cutrofiano, provincia Lecce din Puglia, s-a trezit în mijlocul unui adevărat coșmar, scriu jurnaliștii de la publicația Corriere Salentino. Nepoții bătrânei de care avea grijă i-ar fi înscenat mai multe infracțiuni comise asupra pensionarei, românca ajungând astfel să fie judecată în tribunal pentru violență domestică, vătămare corporală și extorsiune.

Familia bătrânei a mers la poliție

 

Totul a început când bătrâna îngrijită de româncă s-ar fi prezentat la carabinierii din Cutrofiano, însoțită de o nepoată, pentru a denunța violențele la care era supusă atunci când rămânea singură în casă cu badanta româncă.

În plângerea depusă, femeia de 91 de ani declara că îngrijitoarea profita de absența rudelor și o lovea, o strângea de încheieturile mâinilor și o îmbrâncea prin casă. Apoi, bătrâna a mai adăugat și că românca ar fi amenințat-o că, dacă va povesti familiei despre aceste violențe, o va ucide.

De asemenea, aceste violențe asupra bătrânei ar fi fost confirmate și de consultațiile unor medici, care au găsit mai multe vânătăi pe mâinile și picioarele femeii. Mai mult, la data de 1 aprilie 2017, bătrâna de 91 de ani ar fi ajuns la Urgențe cu o traumă craniană provocată de o căzătură după ce ar fi fost împinsă pe scări de badantă. Bătrâna a mai spus că îngrijitoarea ar fi obligat-o să-i plătească 300 de euro în plus la salariu față de suma prevăzută în contractul de angajare.

"Trebuie să-i convingi să-ți dea banii, altfel te omor", i-ar fi spus bătrânei compatrioata noastră.

Acest șantaj ar fi durat luni întregi, până când bătrâna ar fi rămas fără banii pe care românca îi cerea.

În cele din urmă, pensionara și-ar fi învins temerile și i-ar fi povestit unei nepoate despre toate aceste violențe și solicitări de bani din partea badantei, lucru care a dus la denunțul împotriva româncei la carabinieri și la deschiderea unei anchete. La finalizarea investigațiilor, îngrijitoarea româncă a fost trimisă în judecată, fiind asistată legal de avocatul Ubaldo Macrì, care a cerut în primul rând o expertiză psihiatrică asupra bătrânei de 91 de ani.

Pensionara avea probleme de memorie și nu s-a găsit niciun indiciu că povestea e adevărată

 

În urma procesului desfășurat la Tribunalul din Lecce, s-a stabilit că pensionara avea probleme serioase cu memoria și nu s-a găsit niciun indiciu concret cum că îngrijitoarea româncă ar fi supus-o pe persoana asistată unor violențe sau i-ar fi solicitat sume de bani, în afara drepturilor salariale conferite prin lege.

Magistrații au decis astfel să o achite de orice vină pe badantă. În plus, avocatul româncei a declarat în tribunal că aceasta a ajuns să fie denunțată de rudele bătrânei numai din dorința de răzbunare a nepoților acesteia.

Asta pentru că femeia româncă le-a cerut nepoților să-i fie plătit TFR-ul („Trattamento di Fine Rapporto” care reprezintă un salariu pentru fiecare an lucrat la încheierea raportului de muncă) pentru cei 6 ani de muncă desfășurată în îngrijirea pensionarei.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel