Infractori români, protejați de autorități federale din Mexic

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Începând din 2017, justiția din Mexic îi caută pe caută pe românul Florian Tudor și alte 12 persoane care făceau parte din aceeași rețea infracțională pentru hacking și jefuire a peste 150 milioane de pesos din Bancomer.

Conform poliției, în noiembrie 2015, în Ciudad de Mexico au fost capturate 31 de persoane acuzate de furt și clonare de cărți de credit. Printre deținuți se numărau persoane de origine cubaneză, ecuadoriană, bulgară, română, venezueleană și mexicană.

Reținuții au recunoscut că făceau parte din aceeași rețea, condusă de românul Tudor, care opera pe mai multe continente. Țările în care operau sunt SUA, Mexic, România, Emiratele Arabe Unite și Rusia. Românul F. T. este si proprietarul mai multe case de schimb valutar din Ciudad de Mexico, Cancun, Los Cabos, Germania și Brazilia.

De asemenea, Florian Tudor și asociații săi, Adrian Nicolae Cosmin și Chakib Naif Al Boustany, sunt investigați și de FBI pentru fraude comise pe teritoriul SUA și Europa. Tudor și asociatul său Adrian Nicolae Cosmin au fost reținuți anul trecut, însă au fost eliberați. Autoritățile îi caută în continuare.

La începutul acestei săptămâni agenții federali au raportat că organizația de infractori condusă de românul F.T. are protecția Parchetului Anticorupție. Anchetatorii federali au avertizat că, în timp ce cazul rețelei de clonare este înghețat, Parchetul Anticorupție a accelerat procedurile împotriva agenților care investighează românii pentru un presupus abuz de autoritate, amenințări sau percheziții ilegale, anunță site-ul lucesdelsiglo.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel