Infractor român extrem de PERICULOS, arestat în Italia. Figura pe lista "most wanted" din 2014

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ion Măgurean, șeful unui clan specializat în traficul de persoane a fost arestat de carabinieri în localitatea Conegliano, din nordul Italiei. Pe numele bărbatului exista un mandat de arestare emis de magistrații români. 

Ion Măgurean, în vârstă de 39 de ani, era căutat în toată Europa pentru deținere de materiale pornografice cu minori și trafic de persoane, în baza unui mandat internațional, scrie observator.tv.

Individul, șef al unei grupări de proxeneți, aducea femei tinere din România și le obliga să practice prostituția în Italia, pentru a obține bani de pe urma lor.

A fost nevoie de o cooperare extrem de strânsă și laborioasă pentru ca Ion Măgurean, pus pe lista celor mai căutați 50 de infractori de către Poliția Română, să fie prins. La dosar a fost implicată și agenția INTERPOL, care a furnizat informații prețioase carabinierilor italieni.

Pe numele bărbatului mai exista și un ordin de arest preventiv, emis încă din 2014 de Curtea din Pescara.

Potrivit rete8.it, alți 7 cetățeni români și doi străini au fost arestați în urma operațiunii. Cu toții făceau trafic de persoane - femei tinere - pe care apoi le plasau în diverse apartamente și le obligau să se prostitueze.

Măgureanu a fost cel mai greu de prins, arată sursa citată. Bărbatul devenise de negăsit după ce și-a asumat mai multe identități false.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel