Influent psihanalist și scriitor, anchetat în cazul unor acuzaţii de viol, în Franța

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O anchetă a fost deschisă după acuzaţii de 'viol şi agresiuni sexuale, uneori asupra unor victime minore' la adresa unui influent psihanalist francez, Gérard Miller, a anunţat vineri parchetul din Paris, după ce a primit şase sesizări din partea unor femei, informează AFP. 

Psihanalistul şi editorialistul, în vârstă de 75 de ani, se apărase într-o scrisoare atunci când primele acuzaţii au apărut în presă la sfârşitul lunii ianuarie, afirmând că are 'convingerea că nicio persoană nu a fost constrânsă'.

Parchetul a declarat că a primit şase sesizări de la femei care susţin că 'au fost supuse cel puţin unor gesturi cu conotaţie sexuală din partea lui Gérard Miller, la care spun că nu şi-au dat consimţământul, între 1995 şi 2005', confirmând o informaţie apărută în revista Elle.

Parchetul din Paris a însărcinat poliţia judiciară pariziană 'să ancheteze faptele susceptibile de a fi calificate drept violuri şi agresiuni sexuale, uneori cu victime minore'. 'Va fi de competenţa parchetului să determine materialitatea şi calificarea faptelor, să evalueze eventuala lor prescriere şi să aprecieze ce măsuri trebuie luate', a adăugat el.

Gérard Miller, un editorialist regulat la mai multe emisiuni de radio şi televiziune şi un susţinător al liderului stângii radicale Jean-Luc Melenchon, a fost acuzat de comportamente deplasate şi de violenţe sexuale de zeci de femei, în special în timpul şedinţelor de hipnoză. În urma publicării primelor mărturii la sfârşitul lunii ianuarie, Gérard Miller a postat o scrisoare pe X. 'Cu toate femeile, sunt convins că nu am constrâns pe nimeni, luând ad litteram orice stânjenire, orice refuz, şi asta în mod special când mă angajam pe calea seducţiei', a susţinut acesta. El a negat, de asemenea, că ar fi practicat hipnoza în biroul său sau la domiciliu, ci întotdeauna în public. 'Sesiunile într-un cadru privat constituiau 'teste elementare', iar 'cel sau cea care accepta să participe nu era absolut deloc hipnotizat, ci rămânea perfect conştient, în totala posesie a facultăţilor sale', a dat asigurări Gérard Miller, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel