India. Doi ROMÂNI arestați, aduși în fața presei cu FEȚELE ACOPERITE cu CAGULE (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi români arestatați joi în India pentru comiterea infracţiunii de terorism cibernetic au fost aduși în fața presei cu feţele acoperite cu cagule.

Este vorba despre craioveanul Virgil Sorinel Diniță, 47 de ani și gălățeanul Christian George, 28 de ani. Cei doi sunt acuzați de terorism cibernetic după ce au fost prinși montând dispozitive de skimming pe mai multe bancomate din orașul indian Hyderabad.

Poliția a început cercetările după ce directorul unei sucursale a Băncii de Stat din India a anunțat autoritățile că a găsit un dispozitiv suspect montat pe un bancomat, potrivit gds.ro. După ce au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, ofițerii au descoperit că cei doi români au montat pe bancomat un dispozitiv de skimming, prin care furau datele de pe cardurile bancare și microcamere, în 12 și 14 octombrie, transmite siasat.com.

Diniță și George au fost identificați și reținuți în apropierea aceluiași bancomat, iar polițiștii au găsit asupra lor un laptop, șapte dispozitive de skimming, mai multe camere, telefoane mobile și măști.

Cei doi români susțin că au ajuns în India la indicațiile unui alt conațioanal, căruia îi trimiteau datele furate de pe carduri. Aceștia spun că odată cu ei mai mulți români au mers în mai multe orașe din India pentru a comite infracțiuni similare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel