Incidente la protestele din țară: Manifestanții, dispersați de jandarmi cu gaze lacrimogene, la Rădăuți: Minor intoxicat și dus la spital

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Proteste împotriva restricţiilor au loc şi în mai multe oraşe din România. Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă seară, la Rădăuți, la un protest împotriva restricțiilor. Oamenii revoltaţi din Rădăuţi au fost calmaţi de jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene. Un minor a ajuns intoxicat, cu ambulanța, la spital, iar altul a fost încătușat.

Participanții, în majoritate tineri, din Rădăuți și localitățile limitrofe, s-au strâns în centrul orașului, iar ulterior au mărșăluit în pe străzile din zonă.

La un moment dat, în timp ce protestatarii se aflau în zona catedralei din Parcul Central al municipiului Rădăuți, un echipaj de jandarmi a folosit gaze lacrimogene înspre un grup de tineri.

Jandarmii au intervenit în cazul celor care nu au protestat paşnic. Este vorba despre două persoane care s-ar fi urcat pe un autoturism şi care nu aveau de gând să coboare. 

Un adolescent de 16 ani a fost intoxicat cu gaze lacrimogene și a fost transportat la Spitalul muncipal Rădăuți. Un alt tânăr a fost încătușat și a fost condus la secția de poliție, potrivit stirisuceava.net.

Jandarmeria Suceava nu a comunicat până la această oră de ce a folosit gaze lacrimogene și de ce a încătușat participnați la protest.

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că în municipiul Rădăuți sunt 245 de cazuri de Covid-19 în evoluție, iar incidența oficială este de 6,66 de persoane testate pozitiv la mia de locuitori. 

Proteste au loc și la Craiova, Cluj-Napoca, dar și la Iași, unde numărul participanților variază de la câteva zeci la câteva sute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel