Incendiul la Institutul Matei Balș: Prefectul Capitalei: Pavilionul în care a izbucnit focul fusese renovat recent

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
incediu_spital_matei_bals_pacienti-arsi
incediu_spital_matei_bals_pacienti-arsi

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că pavilionul de la Institutul Matei Balș în care au murit 4 pacienți fusese renovat recent, "după toate standardele cerute".

"Știu că acel pavilion este recent renovat, după toate standardele cerute. Din informațiile de la fața locului, nu erau probleme de încălzire în acel pavilion. Din fericire, sistemele anti-incendiu au funcționat și când s-a declanșat incendiul instalația de oxigen s-a deconectat imediat si s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că erau schimbate toate sistemele și erau după toate strandardele", a declarat Berbeceanu, la Digi 24.

Institutul Matei Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din România, însă în ultima perioadă a avut frecvent probleme cu sistemul centralizat de încălzire, la care este conectat: la fel ca mulți alți locuitori ai Capitalei, și pacienții de la Matei Balș au rămas în frig și fără apă caldă.

Citește și: Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru români au murit carbonizați

Un incendiu a avut loc în această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană este în procedura de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane. Pompierii spun că au fost degajări mari de fum. La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel