Dosar penal în REM pentru ucidere din culpă, deschis de procurori în cazul incendiului de la spitalul "Matei Balș". Patru români au ars de vii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
incediu_spital_matei_bals_bucuresti
incediu_spital_matei_bals_bucuresti

În urma incendiului izbucnit în dimineata zilei de vineri 29 ianuarie, la Institutul Matei Bals din Capitală, a fost demarată o anchetă.  Procurorii au deschis dosar penal în REM pentru ucidere din culpă.

Procurorii se afla deja la fața locului si au început cercetările, potrivit reprezentanților Parchetului. Incendiul a izbucnit la un pavilion de la Institutului Matei Balș unde erau tratați bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar a patra victima a murit după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Citeste si: Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru români au murit carbonizați

La fața locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor și șase echipaje de terapie intensivă mobilă. De la "Matei Balș" au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgență Floreasca, Universitar, "Sfântul Ioan" și "Sfântul Pantelimon", iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului. La Institutul Matei Balș s-au deplasat șeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel