Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru români au murit carbonizați

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
incediu_spital_matei_bals
incediu_spital_matei_bals

Un incendiu a avut loc în această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană este în procedura de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane. Pompierii spun că au fost degajări mari de fum. La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Citește și Incendiu la Matei Balş. Raed Arafat, primele precizări

Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale. Primul apel la pompieri a fost primit la 5.50, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. La fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp.

Patru saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere. Militarii au intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. Au fost mobilizați 100 de medici si asistenti suplimentari pentru a interveni. Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon. Parchetul va face anchetă în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel