Incendiul din Grecia: Ipoteză cutremurătoare. Cine a dat foc

Narcis Popa |
Data publicării:

Autoritățile din Grecia susțin o ipoteză cutremurătoare: incendiile ar fi fost puse intenționat de 15 piromani care s-ar fi înțeles în prealabil. 

Ipoteza pare să fie susținută după ce experții au demarat o anchetă care arată că incendiile au avut 15 focare care s-au aprins aproape simultan. 

În acest sens, grecii au cerut ajutorul SUA pentru a identifica presupușii piromani. 

Bilanţul deceselor provocate de incendiile de vegetaţie care au făcut ravagii în apropiere de Atena a crescut miercuri la 80, alte zeci de persoane fiind date dispărute şi sunt căutate de echipele de intervenţie, informează Reuters. 

Sute de persoane din localitatea au fost înconjurate de flăcări luni noaptea în staţiunea Mati din estul ţării. Mulţi s-au aruncat în mare pentru a supravieţui incendiului, alţii însă au murit asfixiaţi, fie în maşini, fie pe marginea falezelor abrupte. 

Numărul victimelor a ajuns la 80 în urma decesului unui supravieţuitor care se afla internat în spital, a confirmat Departamentul de pompieri din Grecia. 

Departamentul de pompieri a primit zeci de apeluri de la persoane care au raportat dispăruţi, însă nu se cunoaşte încă dacă unii dintre aceştia se numără printre cei decedaţi, a indicat un purtător de cuvânt al instituţiei. 

Echipele de salvare continuă miercuri operaţiunile de căutare în zonele afectate de flăcări şi pe mare încercând să îi găsească pe cei dispăruţi al căror număr este estimat la 40, precizează Reuters. 

''A fost o situaţie îngrozitoare aici'', a declarat turistul finlandez Jaakob Makinen. ''A trebuit să fugim din hotel, am alergat pe plajă, de-a lungul acesteia, şi apoi am fost prinşi din urmă de foc, înconjuraţi într-un fel; a trebuit să intrăm în apă'', a povestit el pentru Reuters Television. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel