Incendiul de la Matei Balș, pornit de la o aerotermă? Vlad Voiculescu: „E nevoie de anchetă. Vorbim despre un spital unde s-a investit constant“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu are informații că în clădirea de la Matei Balș ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești: „Spitalul nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil”.

Întrebat, la Realitatea PLUS, dacă o sursă de încălzire ar fi cauzat incendiul de vineri dimineață, ministrul Sănătății a spus: „Nu am informații că în clădire ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești, dar avem nevoie de anchetă”.

„Nu e un secret pentru nimeni că la Matei Balș și la Colentina au fost probleme cu cădura și apa caldă, dar nu avem confirmarea că de la o sursă alternativă de căldură a pornit incendiul, așteptăm rezultatele expertizei. (...) La Matei Balș vorbim despre un spital unde s-a investit constant, nu a fost ca la spitalul din piatra Neamț. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiții aproape constant.

(...) Vorbim despre un spital care aservit oameni acestei țări in ultimul an, în condiții de pandemie, și a făcut-o bine. Acum suntem în fața unei tragedii cu sute de oameni direct afectați“, a adăugat Vlad Voiculescu.

Chestionat despre cele patru incendii în spitale din ultimele luni și ce este de făcut, ministrul Sănătății a răspuns că nu e bine să generalizăm, deoarece cauzele incendiilor au fost foarte diferite, „dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung șir de subfinanțare, ăsta e adevărul“.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel