Incendiu violent într-un apartament din Galaţi. Un bărbat și-a pierdut viața, iar zeci de persoane au fost evacuate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu violent într-un apartament. Un român și-a pierdut viața, iar zeci de persoane au fost evacuate
Incendiu violent într-un apartament. Un român și-a pierdut viața, iar zeci de persoane au fost evacuate

Un bărbat de 70 de ani, din Galați, și-a pierdut viața într-un incendiu, care i-a cuprins azi-noapte locuința. Pompierii spun ca incendiul ar fi pornit de la o țigară, care a aprins un material combustibil.

Vecinii au ieșit speriați în fața blocului, după ce fumul s-a răspândit în tot imobilul. La miezul nopții, vecinii au simțit miros de fum și au alertat pompierii. Între timp, focul s-a întețit și a cuprins toată locuința bărbatului. Echipajul de la SMURD a încercat în zadar să-i salveze viața.

“Un bărbat de 70 de ani cu stop cardiorespirator a început poliția am continuat noi 45 de minute fără rezultat din cauza intoxicație cu fum și arsurilor. Pacientul prezenta arsuri multe. Nu mai sunt alte victime”.

Pompierii și polițiștii au evacuat peste 30 de persoane. Fumul se răspândise în tot blocul, a precizat dr. Adrian Malacu de la SMURD Galați, citat de Știrile PRO TV.

“Incendiul s-a produs la o garsonieră la etajul nouă. La un bloc cu 10 etaje. Incendiul a fost localizat în aproximativ 30 de minute”, a declarat Eugen Chiriță de la ISU Galați. Pompierii spun ca incendiul ar fi pornit de la o țigară care a aprins un material combustibil.

 

O altă femeie din Botoșani a murit într-un incendiu care i-a cuprins casa marți seara

 

O femeie în vârstă de 67 ani din localitatea Draxini , comuna Băluşeni, județul Botoșani  şi-a pierdut viaţa, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, femeia, care avea probleme locomotorii, a fost găsită decedată în momentul în care pompierii interveneau pentru stingerea incendiului. La faţa locului au ajuns Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Băluşeni, cu o autospeciala cu apă şi spumă, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spuma, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

"La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau mocnit bunurile din două camere. Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din locuinţă deoarece avea probleme locomotorii, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, femeia a fost găsită decedată în interiorul casei", a afirmat Lupu. Oficialul ISU precizează că incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

O altă tragedie s-a produs marți seara în Sălaj, unde un bărbat a fost găsit decedat de către pompieri, într-o casă incendiată din localitatea Doba.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel