Incendiu violent în Neamţ. Focul uriaș risca să ajungă la locuințele din apropiere. Flăcările s-au văzut din toate zonele orașului

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un incendiu de proporții a izbucnit noaptea trecută pe Muntele Pietricica, în apropierea orașului Piatra Neamț.

Incendiul a fost extrem de violent, iar flăcările s-au extins cu viteză și s-au apropiat de zonele locuite, scrie Mediafax. Astfel, numeroase echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului și încearcă să oprească flăcările care se îndreptau către casele aflate pe versant.

De asemenea, și vântul foarte puternic a îngreunat intervenția echipajelor. Martorii oculari susțin că incendiul a fost foarte aproape de primele case. În apropiere se află și o mănăstire.

Focul a fost vizibil din cea mai mare parte a orașului Piatra Neamț. În unele zone ale municipiului, rețelele de electricitate nu mai funcționează.

Au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași, anunță pompierii. La fața locului merg echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași. De asemenea, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău, informează Mediafax.

 

Incendiu devastator: Trei case cuprinse de flăcări, două au ars aproape în totalitate. Mai multe familii au rămas pe drumuri

 

În urmă cu câteva zile, două case au fost mistuite de foc aproape în totalitate, iar alta are acoperișul distrus de foc, în urma unui incendiu care a izbucnit, vineri noaptea, în cartierul Schei din municipiul Braşov.

„Când au ajuns echipajele la fața locului 3 case erau cuprinse de flăcări și exista pericolul de extindere și la alte proprietăți situate în imediata apropiere. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului iar accesul în zonă s-a făcut cu dificultate. După o luptă cu flăcările de aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, transmit, sâmbătă dimineață, reprezentanții ISU Brașov.

În urma incendiului, două case au fost mistuite de flăcări în proportie de 90%, iar în cazul celei de a treia, a ars acoperișul. Pompierii au reușit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă și la alte case.

Două persoane, proprietari ai unor case la care exista pericol de extindere a incendiului, au suferit atac de panică și au fost asistate medical la fața locului de către personalul SMURD. Pentru moment, nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel