Incendiu Valencia. Laura povestește cum a scăpat miraculos. ''La două minute după ce a ieșit din apartament, ardea totul''

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Laura, o profesoară care locuia într-unul din apartamentele care au ars în întregime la Valencia, povestește modul miraculos prin care a reușit să scape cu viață. 

„Nu mai am act de identitate, card bancar sau portofel, mașina era în garaj, totul era înăuntru, nu mai am nimic”, povestește Laura, a doua zi dimineață, după incendiul care i-a cuprins apartamentul de la numărul 105, blocul doi, etajul nouă. 

Ea, profesoară de profesie, făcea un duș în momentul în care a sesizat un miros puternic de plastic ars care a alertat-o.

„Am închis ferestrele din dormitor și din sufragerie și am înțeles că trebuie să plec”, explică Laura. Când a ieșit din casă, a observat că era mult fum pe palier și a decis să nu folosească liftul.

„Coborând scările m-am întâlnit cu pompierii, m-am târât afară și în două minute mi-a luat foc terasa”. 

Kiko Veniel , un bărbat care a locuit toată viața în cartierul Campanar, era singur acasă, deoarece soția și fiul său ieșiseră la plimbare. „Mi-am dat seama că arde ceva din cauza fumului de la ferestre. A fost brutal, foarte rapid, totul a ars în cinci minute”, a povestit el.

Kiko închiriase un apartament la etajul zece. „Suntem bine. Viața e cea mai importantă până la urmă. Nu există cuvinte, pare ireal, nu știi ce să mai spui. Ieri erai acasă liniștit, vorbeai cu vecinii, te duceai să iei copilul de la grădiniță și dintr-o dată...”, a spus acesta, care a petrecut prima noapte acasă la părinți, după incendiul devastator.

Venezueleanul Ricardo Sampieri locuia la etajul șase, chiar lângă apartamentul unde o întreagă familie și-a pierdut viața. „Au fost vecini buni”, explică el cu tristețe. 

''Suntem în viață, acesta este cel mai important lucru''

 

Sampieri spune că doar fiul său de 17 ani era acasă. El însă, era în apropierea clădirii când a început focul și a avut timp să vadă primele flăcări, așa că și-a alertat fiul să fugă. Ei cunoșteau bine clădirea, deoarece înainte de a-și închiria actuala locuință au locuit deja cu un etaj mai jos.

''A doua zi a fost grea. Era timpul să asimilăm ceea ce s-a întâmplat și ce am pierdut în după-amiaza precedentă. Zeci de vecini s-au deplasat la punctul de îngrijire dedicat celor afectați de incendiu, situat în clădirea Tabacalera. Acolo primesc informații și detalii pentru a-și putea reîncepe viața. La fel ca și cuplul de portughezi Sara și Amar , tânărul cuplu care a fost salvat de pe balconul casei lor, după aproape trei ore cu flăcările care erau la un pas să-i înghită. 

Foarte obosiți după operațiunea de salvare și după ce și-au petrecut noaptea în spital, ei explică că au ajuns în Valencia cu puțin peste un an în urmă pentru a profita de calitatea vieții pe care o oferă orașul.

„Nu ne așteptam să ni se întâmple așa ceva”, se plâng ei înainte de a sublinia: „Suntem în viață, ceea ce este cel mai important”. Ambii au doar cuvinte de recunoștință pentru pompieri: „Și-au riscat viața pentru a ne salva”, relatează aceștia, conform publicației LaVanguardia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel