Incendiu uriaș la marginea Timișoarei, în apropierea unui depozit de azotat. Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-Alert

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu uriaș la marginea Timișoarei, în apropierea unui depozit de azotat. Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-Alert.
Incendiu uriaș la marginea Timișoarei, în apropierea unui depozit de azotat. Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-Alert.

O hală din incinta fostei fabrici de țigări, deținute de Zaher Iskandarani, la ieșire din Timișoara spre Săcălaz, la kilometrul 5 de pe DN59, a luat foc, joi după-amiază.

Fumul degajat de incendiu s-a extins la mall-ul din oraș, astfel că persoanele  din incinta centrului comercial au fost evacuate.

În hala cuprinsă de flăcări, se află un depozit de azotat de amoniu lichid, transmite pressalert.ro.

Incendiul degajă cantități mari de fum, astfel că localnicii au fost sfătuiți, printr-un mesaj RO-Alert, să își închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare. Totodată, au fost sfătuiți să nu își părăsească locuințele.

Focul a pornit dintr-o zonă în care erau depozitate aparate pentru jocuri de noroc. Fosta fabrică de țigări este deținută de sirianul Zaher Iskandarani.

 

Pompierii, intervin pentru lichidarea focului

 

ISU Timiș a anunțat că pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forțe și mijloace: Detașamentul 2 de Pompieri, Detașamentul 1 de Pompieri, Detașamentul Lugoj de Pompieri, Stația de Pompieri Buziaș, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Făget, Stația de Pompieri Deta – patru autospeciale de primă intervenție și comandă APIC, 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, două autoscări S42, 1 autospecială CBRN, un echipaj SMURD B, șase ofițeri, 54 subofițeri, trei Servicii Voluntare Pentru Situații de Urgență.

„Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1.600 de metri pătrați. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celălalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide. A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora”, a transmis ISU Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel