Incendiu uriaș în Franța la o tabără de romi din România: Unii se întorc mâine în țară. „Sunt prea mulți șobolani și paturi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O tabără de romi din România, din zona Frais-Vallon, Marsilia, Franța, a fost mistuită de flăcări în dimineața acestei zile. Sute de persoane care locuiau acolo, în condiții mizere, înconjurați de gunoaie și șobolani, au rămas fără un adăpost. Mulți au spus că se vor întoarce în România pentru că nu o mai pot lua de la capăt în Franța.

Vineri, în jurul orei 6.30, Florica se trezește și  vede flăcări la câțiva metri de ea. Din patul său improvizat, într-o mahala de la marginea bulevardului, ea se gândește mai întâi că ar putea fi un incendiu de mașină. În curând se dumirește că focul a cuprins chiar tabăra unde locuiau zeci de romi originari din România. 

8 autospeciale de pompieri și 28 de militari au ajuns în câteva minute pentru a stinge focul, care a cuprins partea de vest a taberei de peste 2.400 de metri pătrați. Aproximativ 55 de persoane din comunitatea românească trăiau acolo de trei ani. Din fericire, nu a fost nimeni rănit în urma incendiului.

„Există prea mulți șobolani și paturi”, explică Florica, arătând mușcăturile de pe braț

 

„Există prea mulți șobolani și paturi”, explică Florica, arătând mușcăturile de pe braț, notează La Marseillaisse. Printre ruinele înecate în apă acum, plutesc șobolanii. Amestecuri de gunoi, mobilier și îmbrăcăminte formează munți de mizerie împrăștiați.

„Unii au decis să se întoarcă în România în această seară pentru că nu o mai pot lua de la capăt", spune Ahmed Sahraoui, șeful serviciului de pompieri. Florica, fiica și soțul ei vor fi adăposti de prefectură încă din aceasta seara, timp de două săptămâni, împreună cu alte șase persoane din tabără. Mahalaua ar trebui distrusă în zilele următoare. „Există șanse ca locuitorii de aici să revină și să locuiască printre ruine, dacă nu au unde să meargă”, continuă șeful departamentului de pompieri. Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută, urmând a fi cercetată de poliție. 

2. -imagine fara descriere- (pompieri_franta_tabara_romi_incendiu.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel