Incendiu puternic izbucnit la un hotel. Zeci de turiști au fost evacuați

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Mansarda şi acoperişul unui hotel din oraşul Rupea, județul Brașov, au fost mistuite de flăcări în noaptea de miercuri spre joi, turiştii autoevacuându-se la timp, astfel că nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pentru stingerea incendiului, echipe ale pompierilor militari braşoveni şi din judeţul Mureş, precum şi voluntari de la serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rupea, Racoş şi Hoghiz au acţionat mai bine de șase ore.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit atât din exteriorul hotelului, cu autospecialele de salvare la înălţime, cât şi din interiorul construcţiei.

La faţa locului au fost direcţionate 6 autospeciale cu apă şi spumă, 2 de salvare la înălţime, 3 de intervenţie, o autocisternă şi două echipaje ale SMURD.

Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat din clădirea cuprinsă de flăcări. O singură persoană a suferit un atac de panică, fiind asistată la faţa locului de către echipajul medical al SMURD. În plus, pagubele produse sunt importante.

În urma incendiului au ars acoperişul hotelului pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi şi mansarda, a precizat ISU Braşov, scrie Agerpres.

 

Doi români, morți după ce casa le-a luat foc, lângă Dâmbovița

 

Un incendiu violent, cu un final tragic, de această dată, a avut loc tot în noaptea de miercuri spre joi, la o casă din comuna dâmboviţeană Şelaru, sat Gloveanu, informează ISU Dâmboviţa.

"Echipajele de pompieri sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi. După ce incendiul a fost localizat, fiind pericol de extindere la o construcţie învecinată, în urma cercetării efectuate a fost identificată o persoană decedată în una dintre camere. Ulterior, o a doua persoană a fost găsită decedată", precizează ISU Dâmboviţa.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de fumul dens.

La locul evenimentului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel