Incendiu Notre Dame: "Un ROMÂN va fi găsit RESPONSABIL"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Românilor care trăiesc în Franța le este teamă că autoritățile ar putea da vina pe un muncitor român pentru incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris. 

Un român din Franța a trimis pe adresa redacției noastre un mesaj în care explică îngrijorarea cu privire la incendiul de la Notre Dame. El este sigur că vinovat va fi găsit un străin și nu s-ar mira dacă acesta ar putea fi chiar un român. 

"Îmi este teamă că un român va fi găsit vinovat pentru ce s-a întâmplat la Notre Dame. Trebuie gasit un vinovat, un "le Dorel". E cu atât mai credibil că vine din afara Franței. Cu acest naționalism al lor, ei nu vor putea niciodată să recunoască haosul administrativ și managerial. O grămadă de birocrați sunt ținuți în cârcă și plătiți foarte bine. Tentația în această zonă este foarte mare, iar mai mult ca sigur că vor da vina pe un muncitor, de obicei venit din zona mai săraca a Europei, poate chiar din România. O eroare umană i-ar spăla de toate păcatele. Nu ne rămâne decât să sperăm că vinovatul care va fi găsit de autoritățile franceze să nu fie un român. Acest lucru nu ar face decât să alimenteze ostilitățile cu privire la valul de muncitori care vin din alte țări și să se meargă pe logica britanicilor care au îmbrățișat Brexitul: 'străinii ne fură locurile de muncă'," se arată în mesaj. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel