Incendiu la un bloc locuit de români, în Belgia: „Focul a fost puternic. Unii dormeau când am bătut în uși ca să-i evacuăm”. Cinci persoane, la spital

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Incendiu la un bloc locuit de români, în Belgia: „Focul a fost violent. Unii dormeau când am bătut în uși ca să-i evacuăm”. Cinci persoane, la spital. FOTO: captură video nieuwsblad.be
Incendiu la un bloc locuit de români, în Belgia: „Focul a fost violent. Unii dormeau când am bătut în uși ca să-i evacuăm”. Cinci persoane, la spital. FOTO: captură video nieuwsblad.be

Mai mulți români au fost evacuați azi-noapte după ce o bicicletă electrică a luat foc în holul de la intrarea din blocul în care locuiau în Duffel, o comună din regiunea Flandra din Belgia. Cinci persoane au fost transportate la spital.

Cinci persoane au fost transportate la spital azi-noapte, în jurul orei locale 03:00, pentru inhalarea de fum de la un incendiu. O bicicletă electrică a luat foc în holul de la intrarea unui bloc de locuințe din Rietlei din Duffel. Incendiul a fost însoțit de o dezvoltare enormă de fum care s-a răspândit rapid în întreaga clădire. Pompierii au evacuat locuitorii în timp ce stingeau incendiul.

Belgia. Muncitori români neplătiți, alungați cu forța de patron după ce au refuzat să plece: „Nu vrem ca acest caz să fie acoperit”

 

În clădire locuiau aproximativ 15 persoane, majoritatea români

 

Incendiul a izbucnit azi-noapte, cu puțin înainte de ora locală 03:00. Locuitorii de la parter s-au trezit și au mai încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit să stingă incendiul.

Între timp, au fost alertați și pompierii. „Când am ajuns noi, mai mulți locuitori au părăsit deja clădirea, dar a devenit rapid clar că nu toată lumea era încă afară. În acel moment, fumul s-a răspândit rapid în întreaga clădire. De aceea oamenii noștri au început imediat o evacuare temeinică a clădirii și am mai scos câțiva locuitori. Unii oameni chiar dormeau când am bătut în uși”, explică pompierii Ben Van der Veken.

În clădire locuiau aproximativ 15 persoane, majoritatea români. „În total, opt rezidenți au primit oxigen de la serviciile medicale și până la urmă cinci persoane au fost transportate la spital. Printre ei și un copil”.

Incendiul din holul de la intrare a fost stăpânit rapid. „Dar focul a izbucnit violent. Bicicleta este complet distrusă. Și în interiorul holului de la intrare a căzut din cauza căldurii. Există, de asemenea, daune semnificative de fum. În apartamente, daunele sunt limitate în principal la unele neplăceri cu mirosuri”.

Belgia. Patroni români, în suveica unei rețele de exploatare și fraudă cu bonusuri Covid: Muncitori români traficați, umiliți și prost plătiți

 

Bicicleta electrică nu era la încărcat când a izbucnit incendiul

 

Bicicleta electrică nu se încărca când a izbucnit incendiul. Mai mult ca sigur că există o problemă cu bateria. După lucrările de stingere, pompierii au aerisit întreaga clădire. Fumul a fost stins cu un ventilator mare. „După aceea, a fost o altă măsurătoare în cele cinci apartamente pentru a ne asigura că nu mai erau prezente fumuri toxice. După acel control, toată lumea a avut voie să intre înapoi înăuntru”.

Niciuna dintre cele cinci persoane care au fost transportate la spital nu se afla în stare care să-i pună viața în pericol. Mai mult ca sigur, toată lumea va avea voie să părăsească spitalul în cursul zilei de astăzi.

Răzbunare familială în Belgia. Român, achitat de judecători după ce familia lui l-a târât prin tribunale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel