Incendiu la o şcoală din România. 30 de copii evacuaţi

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Anexa unei şcoli din comuna Mera a luat foc, luni dimineaţa, din cauza unui coş de fum neizolat termic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Potrivit sursei citate, până la sosirea forţelor de intervenţie au fost evacuaţi 30 de copii, iar alte 16 persoane, cadre didactice şi personal auxiliar, s-au autoevacuat.

"Luni, 29 martie, în jurul orei 8,45, un apel la numărul unic de urgenţă 112, anunţa izbucnirea unui incendiu la o anexă a Şcolii Gimnaziale din satul Roşioara, comuna Mera. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul ardea mocnit în jurul coşului de evacuare a fumului. Echipajele de stingere au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 15 minute. În urma evenimentului au ars circa trei metri pătraţi din izolaţia exterioară a anexei unde funcţiona centrala termică, alimentată cu lemne", a precizat ISU Vrancea.

Din primele informaţii, cauza probabilă a incendiului a fost coş de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile.

Pentru stingerea incendiului au intervenit patru echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Focşani, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Odobeşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel