Incendiu într-un bloc de locuințe. Zeci de familii de români s-au autoevacuat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu într-un bloc de locuințe. Zeci de familii de români s-au autoevacuat
Incendiu într-un bloc de locuințe. Zeci de familii de români s-au autoevacuat

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o garsonieră situată la etajul 1 al unui bloc de pe strada Adrian Adamiu din municipiul Botoșani. Focul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile.

Când s-a produs evenimentul, proprietarul, în vârstă de 58 ani, era în locuință, dar nu a realizat că o parte din bunurile din interior s-au aprins. Alarma a fost dată puțin după ora 03.00 de vecini, care până la sosirea forțelor de intervenție s-au autoevacuat.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau mocnit câteva bunuri din interiorul garsonierei. Proprietarul a fost găsit de pompieri căzut în locuință și preluat de echipajul SAJ Botoșani, fiind transportat la spital deoarece a inhalat fum. Celelalte 39 de persoane care au ieșit din case nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite gazetabt.ro.

Pompierii recomandă respectarea unor măsuri de siguranță, pentru evitarea incendiilor:  asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;  nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură; – nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;  stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta; – nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Un caz similar a avut loc pe 28 decembrie. Un om al străzii a fost găsit carbonizat, în garajul unei case din Alba Iulia unde obișnuia să se adăpostească pe timpul nopții.

 

Sfârșit tragic pentru un om al străzii: A ars de viu în garajul unei case

Bărbatul a fost găsit carbonizat și anchetatorii încearcă acum să îl identifice, relatează ȘtirileProtv. Din primele informații, se crede că focul a izbucnit din cauza unei țigări aprinse de bărbatul care apoi a adormit.

Flăcările au izbucnit la primele ore ale dimineții. Vecinii au fost cei care au sunat la 112, după ce au văzut focul și fumul dens.

Bărbatul obișnuia să se adăpostească pe timpul nopții, în garajul casei.  
”Incendiul se manifesta cu flacără vizibilă, cu posibilitate de extindere la vecinități. A fost localizat fără a se extinde și lichidat imediat după aceea. Din nefericire, după lichidarea incendiului a fost identificată o victimă carbonizată complet, neidentificată, cel mai probabil un om fără adăpost”, a declarat comandantul Detașamentului ISU Alba, Radu Botezan, potrivit ȘtirileProtv.

În acest caz, polițiștii au deschis o anchetă și urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs incendiul în care bărbatul și-a pierdut viața. Totodată, polițiștii încearcă acum să afle cine este victima decedată în incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel