Incendiu în Valencia: Patru morți și 19 dispăruți, 138 de familii rămase pe drumuri; pompierii încă se luptă să stingă focul și caută victime

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cel mai grav incendiu din Valencia a provocat moartea și evacuarea a o sută de familii. Flăcările au cuprins două clădiri simbolice ale bulei imobiliare și sunt cel puțin patru morți și 19 dispăruți. Materialul din care era confecționată fațada a accelerat evenimentul devastator.

Tragedie în Valencia. Cel mai grav incendiu din istoria orașului s-a soldat cu cel puțin patru morți. Pompierii caută încă 19 persoane dispărute, ale căror familii nu au reușit să le localizeze. Va fi o sarcină dificilă. Serviciile de urgență încă lucrează la stingerea flăcărilor și la răcirea celor două blocuri de locuințe conectate între ele, în blocul Maestro Rodrigo și Rafael Alberti, într-unul dintre cartierele rezidențiale în expansiune, Nou Campanar.

Este prea devreme pentru a cunoaște starea structurii după mai multe ore la temperaturi ridicate, iar acest lucru face dificilă căutarea cadavrelor. Prioritatea în această dimineață a fost să se excludă o posibilă prăbușire a clădirii. Primăria și Generalitat vor decreta mai multe zile de doliu, după cum au anunțat primarul, María José Catalá, și președintele regional, Carlos Mazón. Va fi necesar să se aștepte ca serviciile de urgență să finalizeze controlul flăcărilor și să intre în case pentru a face o evaluare completă a amplorii pagubelor umane.

14 răniți, între care un copil și șase pompieri; aproape 140 de familii rămase fără case

 

În plus față de cei patru morți, autoritățile au numărat aseară 14 victime ale incidentului ca fiind rănite, dintre care șase pompieri și un copil, din cauza arsurilor și a inhalării de fum. Acestea au fost repartizate între spitalele La Fe, General și 9 de Octubre.

Ceea ce este cert este că 138 de familii au rămas fără casă și fără nimic din ceea ce se afla în interior. Deocamdată, acestea au fost relocate în hoteluri.

Totul este devastat, ars până la temelii. "Am pierdut totul. Suntem în stare de șoc", a declarat Vicente, unul dintre numeroșii martori, citează El Confidencial. El ieșise să facă sport. Știa că este norocos că este în viață, dar a privit de pe stradă, cu ochii umezi, cum amintirile din casa lui au fost mistuite în câteva minute, la fel ca zeci de familii care au reușit să iasă la timp. Acum va urma negocierea cu companiile de asigurări și sarcina de a reconstrui pe viață.

2. -imagine fara descriere- (incendiu-valncia_93843300.png)

Incendiul, a cărui cauză nu se cunoaște încă, a pornit de la etajul patru al unuia dintre blocuri și s-a propagat foarte repede în sus, în jos și de-a lungul laturilor, ajutat de rafalele de vânt de vest și de plăcile de aluminiu umplute cu poliuretan, o fațadă ventilată, cum îi spun tehnicienii, un material combustibil la căldură care are și el tendința de a lua foc, alimentând și mai mult focul, care s-a extins în scurt timp în case. Originea incidentului va trebui acum să fie investigată. De asemenea, dacă imobilul a respectat normele tehnice, deși, teoretic, trecuse toate filtrele la vremea respectivă, când a început proiectul, la mijlocul anilor 2000.

Cronologia incendiului din Valencia

 

Cronicarii orașului prăfuiau aseară arhivele ziarelor în căutarea unui incendiu de proporții similare în Valencia. În 1469, a ars Catedrala; în 1545, a ars Spitalul General; în 1584, Biserica Santa Catalina a fost afectată de incendiu, iar în 1946, etajele superioare ale arenei de tauri au ars, fără victime. În această joi, ca un simbol al timpului său și cu toate îndoielile deschise cu privire la siguranța materialelor de construcție, incendiul a devastat clădirea ridicată în anii de boom imobiliar, avizată de bănci în loc de plată după falimentul promotorului său, Fbex.

Acum, în sfârșit vândut în totalitate și locuit, parterul său fusese recent transformat în sediul nou-nouț al primului dealer al producătorului auto chinez BYD. Poate ca un semn sau ca un epilog tardiv al unei epoci și prologul alteia care va urma, mașinile asiatice au fost singurele lucruri tangibile din punct de vedere material care au fost salvate din incendiu. Toate celelalte au fost devastate. Cele 14 etaje de locuințe ale sale sunt acum un amalgam negru de fier înnegrit, cenușă și vieți spulberate de moarte și evacuare.

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel