Încă un oligarh rus mort în condiții suspecte. Un fost director Lukoil a fost otrăvit cu venin de broască

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un fost director de top al gigantului energetic rus Lukoil a murit din cauza unei presupuse otrăviri cu venin de broască, potrivit unor surse citate de publicația britanică The Independent.

Alexander Subbotin, un fost membru al consiliului de administrație al companiei Lukoil, ar fi murit în subsolul unui vindecător din Rusia. Potrivit unor informații, acesta a fost otrăvit cu venin de broască, o substanță extrem de toxică folosită la tratarea mahmurelii.

Subbotin ar fi mers la casa șamanului "într-o stare severă de intoxicație alcoolică și cu droguri” cu o zi înainte de moartea sa, a declarat o sursă pentru TASS. Șamanul și soția sa „au făcut o incizie în piele, au picurat veninul broaștei și după ce a vomitat, starea pacientului s-ar fi îmbunătățit”, potrivit publicației The Independent, care citează canalul de Telegram Mash.

Subbotin cunoștea cuplul de multă vreme și folosea, în mod regulat, serviciile lor. „A mers încă o dată la ei pentru a-și trata mahmureala. Dintr-o dată s-a simțit rău, îl durea inima. Proprietarul a decis să nu cheme o ambulanță și l-a culcat pe omul de afaceri într-o încăpere din subsol. Acolo a murit”.

Șamanul a spus poliției că era prieten cu Subbotin.

 

Al șaptelea oligarh rus mort în condiții suspecte

 

Alexander Subbotin este cel de-al șaptelea oligarh rus, care a murit în circumstanțe ciudate, după declanșarea războiului din Ucraina.

Povestea morții bizare a lui Subbotin este doar ultima dintr-un șir întreg de decese neobișnuite ale unor oligarhi, nume importante din sectorul energetic din Rusia.

Recent, patru actuali și foști oficiali ai Gazprom - împreună cu un alt oficial rus din domeniul energiei - au murit în circumstanțe misterioase pe parcursul a mai multor săptămâni, în perioada premergătoare și ulterioară invaziei Ucrainei.

În două cazuri, cadavrele familiilor directorilor au fost descoperite ciopârțite, la Moscova și într-un oraș-stațiune din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel