În timp ce oamenii mor, Vladimir Putin este aclamat pe un stadion cu peste 130.000 de oameni: „Trebuie să implementăm toate planurile pe care le-am stabilit!” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, aclamat pe un stadion cu peste 130.000 de oameni - VIDEO
Vladimir Putin, aclamat pe un stadion cu peste 130.000 de oameni - VIDEO

Mii de persoane s-au adunat la Moscova pentru a sărbători anexarea Crimeei de către Rusia. Președintele Vladimir Putin a vorbit despre iubire.

Peste 130.000 de oameni au venit la un miting pro-Kremlin pentru a marca cea de-a opta aniversare a anexării Crimeei de către Rusia. Evenimentul are loc pe stadionul Luzhniki din Moscova, care a găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal din 2018, iar oamenilor li se arată un videoclip cu steaguri ucrainene aruncate pe jos. Potrivit unor rapoarte, numeroși angajați la stat care au fost aduși cu autobuzul la evenimentul din capitala Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a vorbit în discursul său despre iubire și religie.

 

 

 

 

Vladimir Putin: „A trebuit să scoatem Crimeea din această poziție umilitoare”

 

„A trebuit să scoatem Crimeea din această poziție umilitoare în care a fost atunci când era în cadrul altui stat.

Însă nu este vorba doar despre asta, este vorba de ceea ce știm să facem mai departe, cum să facem mai departe și, în mod obligatoriu, trebuie să ne impunem toate planurile pe care ni le-am stabilit.

Dar nu este vorba doar despre aceste soluții, hotărâri, este vorba ca locuitorii din Crimeea și Sevastopol să acționeze corect, așa cum au făcut-o atunci când au reacționat împotriva neonaziștilor. 

Oamenii care au trăit și trăiesc în Donbass nu au fost de acord cu această lovitură de stat. Împotriva acestora au fost organizate operațiuni militare de pedepsire și, în același timp, a fost instituită o blocadă împotriva lor. Au fost bombardați în mod sistematic. Toate acestea înseamnă, de fapt, genocid. 

Și pentru a salva oamenii de acest genocid și de aceste suferințe, acesta este de fapt și scopul acestei operațiuni militare pe care am început-o în Donbass și în Ucraina.

Tocmai în aceste scop... Și, mă scuzați, îmi vine în minte o scriere sfântă: Nu exită iubire mai mare decât atunci când îți dai sufletul pentru prietenii tăi. Și vedem cum acționează băieții noștri în mod direct, care sunt implicați în această operațiune. Aceste cuvinte sunt dintr-o scriere sfântă creștină și cei care împărtășesc religia noastră știu asta.

Totul constă în aceea că iubirea reprezintă o valoare universală pentru toate confesiunile din Rusia și pentru poporul nostru, în primul rând. Și cea mai bună confirmare a acestui lucru este felul în care luptă băieții noștri implicați în această operațiune militară. Umăr la umăr ajută, se susțin unul pe celălalt și, dacă trebuie, atunci își acoperă cu propriul corp fratele de lângă el, în fața gloanțelor. O astfel de unitate nu a mai fost de mult la noi”, a spus Putin.

 

Este a 23-a zi de război

 

Locuitorii din Sankt Petersburg participă la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia), în timp ce bugetarii din Moscova participă la concertul „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), transmite Nexta.

În 24 februarie Rusia a invadat Ucraina. Potrivit Rusiei, acest război, pe care Kremlinul îl numește „operațiune militară specială„ are drept scop „denazificarea” Ucrainei. Este a 23-a zi de război, iar potrivit datelor autorităților ucrainene, Rusia ar fi pierdut până în prezent 14.200 de militari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel