În alte țări se poate: Polonia îi scutește de impozit pe tinerii care se întorc din străinătate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Camera inferioară a Parlamentului din Polonia a adoptat joi seară un proiect de lege care îi scuteşte de impozitul pe venit pe tinerii sub 26 de ani, acesta fiind considerat un efort pentru a îndemna tinerii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă relatează AFP, citat de Agerpres. 

Înaintat în Parlament de conservatorii aflaţi la putere, proiectul a beneficiat de votul a 419 deputaţi, în timp ce doar patru voturi au fost împotrivă şi nu a existat nicio abţinere.

În virtutea acestei legi, remuneraţiile pe care le primesc tinerii sub 26 de ani, a căror valoare anuală brută nu depăşeşte 85.500 de zloţi (20.000 de euro), vor fi scutite de impozitul pe venit personal, care se ridică în Polonia la 18%. Venitul mediu brut în Polonia a fost de aproape 5.000 de zloţi (circa 1.100 de euro) pe lună în primul trimestru din 2019, conform statisticilor oficiale.

Noua dispoziţie, care mai trebuie aprobată de Senat şi promulgată de preşedinte, ceea ce ar urma să fie o formalitate, va intra în vigoare începând cu 1 august.

Potrivit iniţiatorilor, ea ar putea viza peste două milioane de persoane. Este vorba de punerea în practică a uneia dintre promisiunile electorale generoase făcut la începutul anului de conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), în perspectiva celor două scrutine din 2019: alegerile europene din mai, câştigate de PiS, şi alegerile legislative din toamnă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel