Imagini dramatice din cimitirele din România: Val de înmormântări, gropari depășiți de situație

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Imagini dramatice din cimitirele din România: Val de înmormântări, gropari depășiți de situație
Imagini dramatice din cimitirele din România: Val de înmormântări, gropari depășiți de situație

La cimitirul din Slobozia au fost săpate deja peste 20 de gropi în care vor fi înhumați cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Din cauza numărului mare de decese cauzate de COVID, miercuri au avut loc opt înmormântări în cimitirul orașului Slobozia, iar astăzi alte șapte. Groparii sunt depășiți de situație, iar din această cauză a fost adus în ajutor un mini excavator. De asemenea, groparii sunt ajutați și de angajați de la Administrația Drumurilor. Se fac trei înmormântări în două ore. Șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Valeriu Petre Roșca,  a făcut un apel la oameni să se vaccineze.

„Așa arată acum cimitirul din Slobozia - 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute. Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări”, a spus Roșca, potrivit Știrile PRO TV.

 

„Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață”

 

„Haideți să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoși, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultați sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeți să vă imunizați. Nu, nu imunizarea naturală e soluția. Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectați și în proporție de 60%”, a adăugat el.

„Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume. Este momentul să fim cu toții responsabili, să evitam aglomerațiile şi să ne protejăm prin purtarea permanentă a măştii în spațiile publice. Dacă nu înțelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toții rudele şi prietenii”, a mai spus Roșca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel