Imagini apocaliptice în România din cauza inundațiilor. Oameni scoși din apa până la gât, din case care s-au dărâmat în urma lor (VIDEO)

Un tânăr de 21 de ani şi unchiul lui și-au riscat viaţa să ajungă la o altă bătrână fără ajutor. Femeia a încercat să iasă din locuinţă după ce zidul casei s-a prăbuşit, dar a rămas blocată. Câinele i-a urmat înot prin apa de un metru.

În mijlocul viiturilor, oamenii obişnuiţi s-au transformat în eroi. Şi-au riscat vieţile să-i ajute pe bătrânii neajutoraţi în faţa puhoaielor. Au trecut prin apa până la gât şi i-au scos din casele care se dărâmau.

Pericolul vine acum din Ucraina. Prutul a depăşit cu aproape un metru cota de pericol la intrarea în ţară şi ameninţă satele din Moldova. O localitate din Botoşani a fost evacuată.

În Sânbenedic, Alba, primarul comunei şi fratele lui sar gardurile să salveze o bătrână. Câteva case mai încolo, un tânăr de 21 de ani şi unchiul lui îşi riscă viaţa să ajungă la o altă bătrână fără ajutor, relatează a1.ro. Femeia a încercat să iasă din locuinţă după ce zidul casei s-a prăbuşit, dar a rămas blocată. Câinele îi urmează înot prin apa de un metru.

„Am tot strigat la ea şi nu răspunea, m-am apropiat şi era să mă ducă apa de două ori, noroc că era un gard acolo de plasă şi m-am agăţat de el”, povestește unul dintre eroi.

Povestea are un final fericit. Cele două bătrâne au fost salvate. La fel şi căţelul. Animalul a reuşit să se agaţe de un gard şi să înoate până la stâpinii săi.

 

De trei săptămâni, România este sub teroarea apelor

 

Oamenii au primit mesaje Ro-Alert să fugă din calea viiturilor.În Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, doi bătrâni au fost prinşi de ape în timp ce coseau iarba. Au fost salvaţi cu un excavator. În Baranca, Botoşani, Prutul ameninţă să inundate localitatea. Ieri, poliţiştii i-au avertizat pe localnici să se pună la adăpost. Râul a inundat deja câmpurile.

O fetiţă de 5 ani din Sibiu este căutată de două zile după ce a căzut în râul Cibin. Cea mică se juca pe malul apei cu o prietenă.

Până acum au fost emise 33 de alerte cod roşu de inundaţii şi un număr record de avertizări cod roşu de ploi torenţiale: 69 până în prezent, în 16 zile consecutive. Şi astăzi este cod portocaliu în zonele deja afectate de inundaţii. Vin însă veştile mai bune pentru sfârşitul lunii. Ploile vor bate în retragere.

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy