Imagini apocaliptice cu taifunul din estul Chinei care a lovit inclusiv Shanghaiul 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Imagini apocaliptice cu taifunul din estul Chinei care a lovit inclusiv Shanghaiul 
Imagini apocaliptice cu taifunul din estul Chinei care a lovit inclusiv Shanghaiul 

După inundațiile devastatoare din centrul Chinei, un taifun s-a abătut cu putere asupra estului țării. Cu rafale de aproape 140 de kilometri pe oră și ploi abundente, furtuna tropicală a lovit inclusiv Shanghaiul, cea mai mare zonă metropolitană a Chinei.

Două aeroporturi internaționale au anulat toate zborurile. Și traficul feroviar a fost întrerupt, iar activitatea din două dintre cele mai mari porturi din lume a fost suspendată. Autoritățile au interzis activitățile în aer liber. Viituri, copaci smulsi din rădăcini, mașini sub apă - fac parte din peisajul zonei. 

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate preventiv în ultimele zile, au indicat autorităţile locale din Henan, care au estimat, în prima parte a zilei, pagube de mai multe milioane de euro. Peste 10.000 de persoane au fost evacuate preventiv în ultimele zile, au indicat marţi autorităţile locale din Henan, care au estimat, în prima parte a zilei, pagube de mai multe milioane de euro.

China este afectată în fiecare vară de inundaţii în urma ploilor sezoniere. Anul trecut, inundaţii-record care s-au abătut asupra sud-vestului ţării au distrus drumuri şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel