Pământul, lovit de o erupție solară. Furtuna vine cu 1,3 milioane kilometri pe oră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
furtuna solara
furtuna solara

O furtună solară puternică va atinge, între 12 și 17 mai, Pământul, după ce a călătorit cu o viteză de 1,3 milioane de kilometri pe oră. Aceasta a fost declanșată de petele solare, care reprezintă niște regiuni întunecate ale astrului nostru, cu o temperatură de peste 3.500 de grade Celsius.

Acest gen de furtună se produce doar de 100 de ori pe ciclul solar, care se întinde pe o durata de 11 ani, potrivit Administrației Naționale a Oceanului si Atmosferei (NOAA) din Statele Unite.  Consecințele asupra sistemelor electrice şi de protecție pot fi însemnate şi în unele zone, pe timpul nopții, pot fi observate Aurore Boreale spectaculoase.

Potrivit Administrației Naționale a Oceanului si Atmosferei (NOAA) din Statele Unite, furtuna solară va ajunge în 12-17 mai 2021, fiind încadrată în categoria G3, de intensitate puternică, pe o scala cu cinci trepte, transmite ziare.com

Consecințele impactului furtunii solare asupra Pământului sunt destul de importante, spun specialiștii care avertizează că pot fi afectate sistemele de energie fiind necesare corecții sau declanșând alarme false, la unele dispozitive de protecţie. De asemenea, pot apărea probleme la navigația aeriană prin satelit, navigația radio de joasă frecvență şi recepționarea cu dificultate a posturilor radio si a comunicațiilor.

Acest fenomen are loc din cauza faptului că fotonii proveniți din erupția solara bombardează bariera magnetica de protecție a Pământului, aceasta se extinde, făcând semnalele prin satelit mai greu de recepționat, informează Nature World News. Furtuna solară va produce însă şi Aurore Boreale spectaculoase pe cerul nopții în Europa Centrala şi în Statele Unite, a anunțat John David McKinnon din Alberta, Canada.unive

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel