I. Fota: „Sa bagi mâna în banii Armatei, APOGEUL CORUPȚIEI. Marginalizarea președintelui, o CRIMĂ CONSTITUȚIONALĂ”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Campania de marginalizare a președintelui României, din care face parte și scandalul de la vârful Armatei, este o „crimă constituțională” care afectează grav statul, pentru că i se reduc astfel flexibilitatea și capacitatea de a lua decizii strategice, afirmă Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru probleme de securitate.

Declarațiile sunt făcute în contextul în care miercuri, în aceeași zi în care generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării (SMAp) prelua, la Bruxelles, președinția Comitetului militar al UE, la București ministrul Apărării, Gabriel Leș, îi contesta oficial numirea în funcție prin decret prezidențial, anunțând public că se va adresă instanței, scrie Ziare.com.

Într-un interviu acordat Ziare.com, Iulian Fota comentează lupta dintre ministrul Apărării și președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea comandantului militar al Armatei Române, concluzionând că este „o nebunie administrativă" generată nu de mize strategice, ci doar pentru ca „să își vadă cineva omul pus în funcție".

„Se dorește ca în fruntea SMAp să fie un om dependent de politic, dator politicului, moale poate, maleabil. Or, asta este o mare greșeală. Poate că pe logica politică e de înțeles, dar pe o logică națională, nu.

Să nu ai în vremurile astea atât de proaste și de complicate un șef de Stat Major puternic (ca personalitate, ca și caracter) și cu toate prerogativele neștirbite ca să își facă treaba înseamnă să fii 'sinucigaș'", subliniază, printre altele, Iulian Fota, în interviul acordat Ziare.com, iar dacă miza reală e legată de contractele de armament, atunci am asista la „apogeul corupției în România”, adaugă acesta.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel