Haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. Zeci de zboruri, anulate - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. Zeci de zboruri, anulate - VIDEO
Haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. Zeci de zboruri, anulate - VIDEO

Lipsa de personal provoacă mari neplăceri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa.

Conducerea le cere operatorilor din turism și companiilor aeriene să anuleze o parte dintre zborurile programate în acest weekend şi în următorul, pentru a putea gestiona numărul de pasageri, relatează Știrile PRO TV. Este o perioadă de vacanţă, iar aeroportul din Olanda încearcă să ţină pasul cu valul de călători, care a revenit la nivelul de dinainte de pandemie.

Compania aeriană KLM a anulat aproape 50 de zboruri pentru acest weekend, din cauza aglomerației de pe aeroportul din Amsterdam. Autorităţile olandeze încearcă astfel să ia măsuri pentru a gestiona traficul de vacanță. Sâmbătă au avut în plan să reducă numărul de pasageri cu 3.500, iar pentru azi, conducerea aeroportului vrea cu 5.800 mai puțini.

 

Lipsă de agenţi de securitate

 

Aeroportul din Amsterdam este al treilea ca mărime din Europa si unul dintre cele mai aglomerate. În prezent se confruntă cu o lipsă de agenţi de securitate, ceea ce face ca tranzitul de pasageri să fie dat peste cap. În plus, probleme apar si din cauza lucrărilor de întreținere la una dintre piste.

Operatorii de turism au criticat lipsa măsurilor luate de reprezentanţii aeroportului pentru această perioadă de vacanță. EasyJet şi Transavia au spus că nu vor renunța la zborurile programate, iar un important tour-operator a declarat că nu are de gând să “strice vacanțele oamenilor”.

„Familiile aşteaptă cu nerăbdare această vacanţă. Nu avem de gând să le anulăm şi să ne dezamăgim clienţii. Nu e vorba doar de zborul în sine, ci şi de rezervări cu cazare la hotel, care nu pot fi schimbate în acest moment”, susține Petra Kok, reprezentanta agentiei de turism “TUI” din Olanda, conform sursei citate.

Totuşi, şi weekendul următor se anunţă a fi unul haotic pe aeroportul din Amsterdam. Aşa că, înainte de a porni la drum, pasagerii sunt sfătuiţi să contacteze compania aeriană, pentru a se asigura că programul de zbor va fi respectat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel