Haos la frontiera României! Coada de 8 kilometri pe sensul de ieșire, la Vama Giurgiu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
vama_giurgiu_frontiera
vama_giurgiu_frontiera

Coadă de peste 8 kilometri la Vama Giurgiu. Camioanele care așteaptă să iasă din țară pe la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse au de așteptat zeci de minute.

Camioanele care ies din ţară pe la vama Giurgiu-Ruse, Bulgaria, au de aşteptat zeci de minute pentru a ieși din țară. Coloana de autotrenuri a ajuns joi, la aproximativ opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu.

„Având în vedere creşterea numărului de automarfare care se prezintă pentru a ieşi din România şi a intra în Bulgaria, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Giurgiu“., avertizează lucrătorii de frontieră.

Potrivit ITPF Giurgiu, numărul TIR-urilor care tranzitează PTF Giurgiu, a crescut, ceea ce a dus la creşterea timpului de aşteptare la procedurile vamale. Astfel, timpul de aşteptare pentru camioane la ieşirea din ţară este de 60 de minute, iar la intrarea în ţară, de 40 de minute.

Coada de 8 kilometri pe sensul de ieșire, la Vama Giurgiu

 

De asemenea, în P.T.F. Giurgiu se derulează si activităţi pentru încasarea taxei de pod iar acest aspect îngreunează formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane. În acest sens, facem precizarea că, în noaptea de 24.03.2021, în intervalul orar 00.30-03.30, Agenția de control și Încasare Giurgiu nu a putut efectua formalitățile de încasare a taxelor de trecere a podului, motivul fiind acela de întrerupere a energiei electrice.

Ulterior, acest aspect a fost remediat, motiv pentru care, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Controlul se efectuează în prezent pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.

În plus, reamintim că partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat.

Citește și: Transport gratuit pentru românii care vor să muncească în străinătate. Anunțul ministrului Raluca Turcan

 

 Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiții normale.

În continuare recomandăm şoferilor de automarfare utilizarea tuturor punctelor de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro“, mai spun reprezentanții ITPF Giurgiu.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel