Haos în Rusia: Peste 15.000 de milionari încearcă să părăsească țara

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Datele sugerează că mii de milionari încearcă să părăsească Rusia, iar un exod continuu al comunității sale de afaceri și al oligarhilor va exacerba probabil daunele pe termen lung ale războiului asupra economiei sale, a declarat vineri ministerul britanic al apărării, conform Reuters.

"Solicitările de migrație sugerează că 15.000 de milionari ruși încearcă deja să plece", a declarat ministerul.

Pe front, Rusia încearcă probabil să își recâștige elanul inițial, în încercarea de a înconjura zona Sievierodonetsk dinspre sud, a spus ministerul.

Oficialii ucraineni au declarat că trupele lor rezistă în fața bombardamentelor masive ruse în orașul din est și au anunțat noi progrese în contraofensiva din sud.

Militarii ruși au fost otrăviți cu cireșe

 

Numeroși militari ruși s-au îmbolnăvit după ce au mâncat cireșe din livezile aflate în jurul orașului Melitopol, susțin jurnaliștii ucraineni citați de Sky News. Se pare că fructele fuseseră otrăvite de fermierii ucraineni, precizează sursele menționate.

Incidentul s-a produs în zona ocupată de ruși. Se pare că fructele fuseseră tratate de fermieri ceea ce a provocat „îmbolnăviri în masă" în rândul rușilor, potrivit presei ucrainene care îl citează pe primarul din Melitopol, Ivan Fedorov.

Acesta a salutat actul ca fiind „un alt fel de mișcare partizană" și a condamnat furturile de la populația ucraineană.

Melitopol este situat în sud-estul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, și a fost capturat în primele zile ale invaziei.

Ucrainenii susțin că au distrus o navă din Rusia care transporta arme și personal pe Insula Șerpilor

 

Reprezentanții Marinei Militare ucrainene susțin că au distrus o navă a rușilor din Marea Neagră care transporta arme, muniție și personal pe Insula Șerpilor, anunță Sky News.

Un remorcher rusesc care transporta muniție, arme și personal către Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost distrus de forțele ucrainene, susține sursa menționată.

Se pare că nava transporta un sistem de rachete SAM Tor când a fost lovit. Alte detalii nu sunt cunoscute, iar informația nu a putut fi confirmată din surse independente.

Insula Șerpilor este un punct strategic deoarece permite monitorizarea și controlarea transportului naval în Marea Neagră.

Franța, Germania, Italia și România susțin candidatura Ucrainei pentru aderarea la UE

 

Liderii UE care joi au fost la Kiev susțin candidatura Ucrainei pentru aderarea la blocul comunitar, anunță Sky News

Cei patru lideri din Franța, Germania, Italia și România au promis joi că vor sprijini încercarea Ucrainei de a adera la blocul comunitar.

Asta potrivit lui Emmanuel Macron, liderul Franței, care a vizitat capitala ucraineană.

El a promis, de asemenea, că va crește livrările de arme către această țară.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, după întâlnirea cu liderii europeni, că a discutat despre livrările de arme, precum și despre impunerea mai multor sancțiuni împotriva Rusiei.

Joi, la Kiev au fost premierul Italiei, Mario Draghi, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, președintele Franței, Emmanuel Macron și președintele României, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel