R. Moldova. Alegeri parlamentare anticipate pe 6 septembrie

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar şi este obligat să dizolve Parlamentul, transmite Unimedia.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a hotărât dizolvarea Parlamentului, în urma sesizării depuse de Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar după suspendarea lui Igor Dodon, conform unui comunicat emis de CCM. Pavel Filip a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

„Președintele statului refuză să respecte Constituția, astfel Curtea constituțională l-a suspendat din funcție. V-am chemat astăzi să semenz în fața dvs. decretul alegerilor anticipate programte pentru data de 6 septembrie. În aceste condiții este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat cine le mai poate reprezenta interesele.Noi nu ne-am dorit alegeri anticipate. Este obligatia politicienilor de a valorifica.... dupa criza declansata de socialisti, e clar ca alta solutie nu mai exista.”, a spus Pavel Filip.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel