Halucinant. Cum justifică Jandarmeria bătaia oamenilor nevinovați si gazarea: Se răspândește în aer

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Georgian Enache, purtătorul de cuvând al Jandarmeriei Române a încercat să explice cum s-a ajuns la situația în care zeci de oameni cu mâinile pe sus au fost bătuți și de ce o mulțime de oameni nevinovați au fost gazați cu gaze lacrimogene. 

Iată ce spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei în timp ce la televizor rulează imagini cu o persoană care ține mâinile sus și este lovită de jandarm: 

"Analizând la rece toate aceste evenimente, trebuie să facem distincție între aceste intervenții izolate ale oamenilor legii. Nu anulează nici legalitatea nici necesitatea acțiunii noastre în ansamblul ei. Toate acete acțiuni fac obiectul verificărilor pe care autoritățile abilitate au obligația să le desfășoare," a spus Enache. 

Moderator Digi 24: Când un om ține mâinile sus, reprezintă un pericol pentru o autoritate? 

"Eu nu vreau să mă antepronunț pentru că aș putea fi acuzat de subiectivism. Se vor face verificări. Jandarmii care au făcut astfel de fapte vor putea fi foarte ușor să fie identificați. Mai mult decât ancheta Parchetului Militar, nici o anchetă nu poate veni peste acesta care trebuie făcută de o autoritate imparțială. Astfel de situații apar când există o intervenție pentru restabilirea ordinii publice. După ce colegii mei au ordin să elibereze o zonă, din punct de vedere legal oamenii nu trebuie să rămână în spatele cordonului de jandarmi din motive de siguranță. 

Acel gaz se răspândește în aer, din acest motiv cei care se aflau în zonă au simțit prezența gazului lacrimogen," a mai spus Georgian Enache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel