Guvernul plănuiește majorarea salariilor bugetarilor cu până la 50%

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul plănuiește majorarea salariilor bugetarilor cu 50%, potrivit unui proiect de OUG.

În timp ce a introdus diverse taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, Guvernul a pregătit un proiect prin care cresc salariile bugetarilor.

Potrivit unui proiect de OUG, personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabule, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect, potrivit Hotnews.

De asemenea, funcționarii public din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și instituțiile aflate în subordinea acestora, funcționarii publici din Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției precum și funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii, precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

În prembulul proiectului de OUG, măsura este motivată de situația economică generată de criza COVID, de creșterea prețurilor la energie, precum și de războiul din Ucraina.

Documentul transmis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

 

Notă referitoare la proiectul de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și
completarea unor acte normative

 

Prin proiectul de ordonanta de urgenta a guvernului se propun urmatoarele majorari salariale:

i. Majorari salariale acordate prin modificarea si completarea ordonantei de urgenta a guvernului nr.130/2021 :
 acordarea, incepand cu luna august 2022, a unei patrimi din diferenta dintre salariul de baza prevazut de legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu exceptia personalului care ocupa functii de demnitate publica si a personalului incadrat la nivelul administratiei publice locale.

Ii. Majorari salariale acordate prin modificarea legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice :
 acordarea, incepand cu luna august 2022, a salariilor de baza prevazute de lege pentru anul 2022, pentru personalul din cadrul institutului national de statistica precum si din cadrul directiilor regionale si judetene de statistica,
 acordarea majorarii salariului de baza de 15% pentru complexitatea muncii pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul ministerului culturii si ministerului transporturilor si infrastructurii, a personalului din cadrul institutiilor aflate din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, precum si a serviciile publice deconcentrate ale acestor ministere,
 acordarea majorarii salariului de baza de 15% pentru complexitatea muncii personalului din cadrul institutului national de statistica precum si din cadrul directiilor regionale si judetene de statistica.

Iii. Aceste majorari salariale se vor acorda cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1