Guvernul îți finanțează nunta sau botezul. Câți bani îți oferă creditul garantat de stat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Guvernul îți finanțează nunta sau botezul. Câți bani îți oferă creditul garantat de stat Foto: Unsplash
Guvernul îți finanțează nunta sau botezul. Câți bani îți oferă creditul garantat de stat Foto: Unsplash

Guvernul a intitulat un nou program, „Family Start”, care are ca scop acordarea unor credite familiilor tinere. Astfel, statul îți va finanța nunta, botezul, costurile grădiniței copilului sau chiar ale unei mașini. Programul „Family Start", conform premierului Nicolae Ciucă, va fi adoptat "în scurt timp" de către executiv.

Nicolae Ciucă a făcut public acest program, duminică, de "Ziua Internațională a Familiei" și "Ziua Familiei Române". Acesta a transmis că, pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei, care "să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc", anunță Hot News.

Este vorba despre programul „Family start”, care urmează să fie adoptat, cât și programul "Sprijin pentru România”, care pune la dispoziție bani pentru plata procedurilor de fertilizare în vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

"Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern", a susținut Ciucă.

 

Câți bani ar putea primi prin credite garantate de stat, o familie tânără 

 

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a transmis pentru Antena 3, care sunt sumele de bani de care pot beneficia tinerii din creditele garantate de stat:

- Credite în cuantum de 10.000 de euro, pentru studenţi, pentru a-şi plăti diverse nevoi personale

- Credite de 15.000 de euro pentru tinere familii sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituiţi într-o familie

Gabriela Firea a explicat că aceste credite au scopul de a ajuta studenții sau tinerii proaspăt căsătoriți, cu plata chiriei, plata creşei, grădiniţei, sau cluburilor educative la care merg copiii, dar şi pentru evenimente personale, cum ar fi nunta sau botezul.

 

Cine poate beneficia de aceste credite

 

"Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme", a precizat Gabriela Firea.

Programul „Family Start” se va adresa tinerilor cu vârsta între 18 și 45 de ani. Condițiile în care vor putea fi accesate aceste credite nu au fost anunțate până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel